Samen met familie wonen in een bijgebouw

Het fenomeen van samen in één huis met familieleden wonen, een zogeheten kangoeroewoning, is al een tijdje aan een steile opmars bezig. Familie blijft immers één van de belangrijkste hoekstenen van onze samenleving. De warmte van een familiaal nest is iets waarmee u opgroeit. Langzamerhand, door de snelheid van het leven, raken gezinnen meer en meer opgesplitst. Maar wat doet u wanneer uw (groot)ouders op latere leeftijd hulpbehoevend worden? Of wanneer uw vader of moeder plots alleen het leven moet trotseren? Vaak nemen gezinnen dan de beslissing om vader, moeder, oma of opa in huis op te vangen. Uiteraard is niet elk huis hiervoor voorzien. Een bijgebouw is de ideale oplossing. Samenwonen in stijl. Onafhankelijk van elkaar, maar toch aaneengesloten. Een OMA-relatie, als het ware. Dankzij dit type kangoeroewoning kan uw (groot)ouder zonder zorgen wonen in een bijgebouw.

Extra verzorging door samen te wonen in een bijgebouw

Wanneer u ervoor kiest om een hulpbehoevend familielid onderdak te bieden en dus samen te wonen in een bijgebouw, bent u niet alleen. Steeds meer (jonge) gezinnen kiezen in dat opzicht voor het opnemen van de zorgfunctie voor hun (groot)ouders. Door naast elkaar te wonen in een houten bijgebouw deelt u uw woning met hen én behoudt u de privacy van elk familielid. Door de uitbreiding van uw woning met een bijgebouw, maakt u van uw woning gewoon een mantelzorgwoning.

Wanneer u ervoor kiest om een hulpbehoevend familielid onderdak te bieden en dus samen te wonen in een bijgebouw, bent u niet alleen.

Comfortabel en luxueus wonen in een bijgebouw

Wonen in een bijgebouw hoeft niet te betekenen dat uw familielid moet inboeten op comfort of luxe. Integendeel. Een houten bijgebouw is immers een kleine woning met alles erop en eraan. Op die manier voelt wonen in een bijgebouw als wonen in een tweede thuis. Letterlijk en figuurlijk in dit geval. Eigen sanitair, een aparte keuken of zelfs een heuse wellness voor de bomma, alles is mogelijk. Op die manier kan uw familielid wonen in een bijgebouw, naast de kinderen en hoeft niemand te verhuizen naar een rusthuis. Kiest u bijvoorbeeld voor een bijgebouw in de tuin? Dan kan het familielid in kwestie zelfs uitgebreid genieten van het uitzicht.

Doordat uw geliefden gewoon naast u wonen in een bijgebouw kan u volop tijd met hen doorbrengen.

Een blijer gezin door te wonen in een bijgebouw

Doordat uw geliefden gewoon naast u wonen in een bijgebouw kan u volop tijd met hen doorbrengen. Op die manier behoudt u de band die u met hen in het verleden hebt opgebouwd. De persoon in kwestie kan gemakkelijk aanschuiven voor een gezellige tas koffie. Bovendien behoudt u uw eigen leefruimte. Zo hoeft u dus niet te vrezen dat uw schoonmoeder elke dag de deur platloopt. Door het houten bijgebouw voldoende uit te bouwen, kan de bewoner genieten van een eigen stek. De zorg voor uw (groot)ouders wordt op die manier een pak makkelijker. Kortom, door ervoor te kiezen om uw familielid te laten wonen in een bijgebouw vlakbij u, maakt u niet alleen hen, maar bovenal uzelf een pak gelukkiger.

De Boomkamer ondersteunt en begeleidt u graag in het versterken van deze familieband. Kom uw wensen bespreken en we zorgen ervoor dat u harmonieus én luxueus kan genieten van wonen in een bijgebouw! Ook voor hulp bij de aanvraag van de bouwvergunning van uw bijgebouw maken wij graag tijd. Maak hier alvast een afspraak.
Leef de droom

Van landelijke poolhouse of luxueus tuinkantoor tot high standard wellnesscocon of buitenkeuken met haard, wij gaan steeds dat tikkeltje verder om uw woondroom te realiseren. Onze 3D-ontwerpen resulteren in unieke, creatieve projecten op maat die balanceren tussen functionaliteit en esthetiek: de kers op de taart voor al wie een luxueuze, ambitieuze levensstijl geniet. Leef de droom, realiseer uw genotsmoment. De Boomkamer, da’s authentieke luxe op maat, voor het leven.

Overtuigd?
Vraag nu uw
offerte aan
Vragen?
Neem nu
contact op
onze Referenties
onze projecten
Beste klant,

Van zaterdag 19/12/20 tot en met zondag 03/12/21 rusten wij even uit tijdens onze jaarlijkse kerstvakantie.
Vanaf maandag 04/01/21 kunnen wij uw email terug beantwoorden.

In tussentijd kunt u genieten van onze exclusieve boomkamers via de volgende kanalen:
Het Boomkamer®-team wenst jullie een prettige en gezonde kerstvakantie toe, tot binnenkort!